Beşemal Soslu Börek

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 19 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    BEŞAMEL SOSLU BÖREK
    Malzemeler:
    3 adet yufka,
    1 adet tavuk göğsü,
    1 adet yumurta.

    Beşamel sos için:
    1 su bardağı tavuk suyu,
    1 su bardağı süt,
    1 adet yumurta,
    2 yemek kaşığı un,
    3 yemek kaşığı tereyağ,
    1 tatlı kaşığı tuzot,
    1 çay kaş.kırmızı pul biber,
    1 kase galeta tozu.

    Yapılışı:
    Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.