beşamel soslu tavuk

'Damak Keyfi' forumunda Fulya tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    750 gr tavuk eti (göğüs)
    750 gr havuç
    750 gr patates
    750 gr bezelye
    beşamel sos için malzeme :
    1 litre süt
    1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
    1 su bardağı un
    150 gr margarin
    karabiber
    tuz
    200 gr kaşar peynir

    HAZIRLANIŞI
    Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
    beşamel sosun yapılışı :
    Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
     



  2. Cevap: beşamel soslu tavuk

    saol cnm :)