Beşamel Soslu Mantar Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Beşamel Soslu Mantar tarifi
    Beşamel Soslu Mantar nasıl yapılır
    Beşamel soslu Mantar malzemeleri

    Beşamel Soslu Mantar Malzemeleri
    500gr mantar
    1 adet rendelenmiş soğan
    1 adet limon
    4adet et bulyon
    5 su bardağı sıcak su
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı yağ
    2 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 tutam tuz,karabiber

    [​IMG]

    Beşamel Soslu Mantar Çorbası Tarifi :
    Önce limonun yarısıyla mantarı suya basıp biraz bekletiniz. Daha sonra temizlemiş olduğunuz mantarı bir tencereye alıp iki su bardağı su ile kalan yarım limonu sıkıp haşlayınız. Mantarları süzmeden önce bir su bardağı haşlama suyundan alınız, sonra haşladığınız mantarları ince ince doğrayıp yağda sotelediğiniz soğana katıp biraz daha soteledikten sonra haşlama suyunda aldığınız suyu, beş bardak suyu ve et bulyonlarını katıp karıştırınız. Diğer tarafta ayrı bir tencerede yağı unu soteleyip sütü, tuzu ve karabiberi katın hafif kıvama kıvamına gelince ocaktan alınız. Daha sonra çorba suyundan azar azar sosa katıp sonra çorbaya boşaltınız.