Beşamel Soslu Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Beşamel Soslu Enginar Tarifi


    Beşamel Soslu Enginar Malzemeleri

    8 adet Enginar
    1 su bardağı Süt
    1 çorba kaşığı Un
    75 gr Margarin
    1 adet Limon suyu
    50 gr Kaşar
    125 gr Çiğ krema
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Beşamel Soslu Enginar Yapılışı

    Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın..
     



  2. Cevap: Beşamel Soslu Enginar Tarifi Resimli

    Epey oldu yemeyeli
    Halam çok güzel yapar :)