Beşamel Sos

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 24 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Beşamel Sos yapılışı .
    [​IMG]
    Malzemeler

    60g Tereyağ

    60g Un

    1lt Süt

    40g Küçük doğranmış soğan

    2 adet karanfil

    1 Defne yaprağı

    Yapılışı

    1.Tereyağını eritip, soğanları soteleyin.(soğanlar kahverengi olmamalı)

    2.Önce unu ekleyip soteleyerek yavaşça yağla yedirin ve sütü azar azar ekleyerek pişirin.

    3.Defne yaprağı ve karanfilleride ekleyip 20 dk. kadar kısık ateşte pişirin.(Fokur fokur kaynamamalı)

    4.Karışımı ince süzgeçten geçirin ve hemen kullanmayacaksanız üzerine yağlı kağıt koyup buzdolabında saklayın. kaynak
     



  2. Cevap: Beşamel Sos

    Deneyeceğim tesekkürler (:
     



  3. Cevap: Beşamel Sos

    Eskiden pilavın tane tane olmasıyla ev hanımlığı ölçülürmüş :) Artık o değişmiş beşamel sosu pütürsüz yapabiliyorsan sınavı geçebiliyormuşsun :f40: Şaka değil :f63: