Bergamut Reçeli Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 1 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. bergamut reçeli tarifi resimli
    bergamut reçeli tarifi
    bergamut reçeli nasıl yapılır

    Bergamut Reçeli Tarifi


    Malzemeler:
    5 adet bergamut kabuğu
    1 kg şeker
    1 tane limon suyu
    2 su bardağı su


    [​IMG]

    Yapılışı:
    Bergamutun kabuklarını soyuyoruz. Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırıyoruz, açılmaması için bir kürdan batırıyoruz. Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriyoruz. İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkıyoruz. Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlıyoruz. 5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyup kaynatınız. Bu işlemi birkaç kez yapıyoruz. Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz. Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım. İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim. Hazırladığımız kabukları içine koyup kaynatıyoruz. Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edebiliriz. Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indiriyoruz. Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklıyoruz.

    Afiyet olsun....