Bazlama tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 18 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bazlama tarifi resimli,bazlama tarifi,bazlama yapılışı,bazlama nasıl yapılır?
    Çoook severim.Özellikle de sıcak sıcak olursa.Arkadaş ziyaretlerine giderken mutlaka bazlama alır giderim.:f196::)

    [​IMG]


    Malzemeler

    4 bardak un
    1.5 bardak ılık su
    1 paket kuru maya
    1 çay kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz


    Yapılışı

    Tüm malzemeyi derince bir kaba alarak, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, üzerini temiz nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda mayalandırın (2 saat kadar). Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Bazlamalarınızı pişereceğiniz teflon tavayı ocağınızın büyük gözünde, altını fazla açmadan ısıtın. Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla veya elinizle 1 parmak kalınlığında şekillendirin . Isıttığınız yağsız tavada iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek pişirin