Bayramda Kalp Sağlığınızı Koruyun

'Hastalıklar' forumunda EyLüL tarafından 19 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Kalp rahatsızlığı olan hastalar şekerli gıdaları tüketirken dikkatli olmalıdır. Kalp hastaları için daha önemlisi kalp yetmezliğinde, kalp kapakçığı hastalığında ve tansiyon gibi rahatsızlığı bulunanlar tuzlu gıdalardan kaçınmalıdır. Yemek yerken tuzu kesinlikle doktorunun önerdiği miktarda kullanmalıdırlar. Aynı şekilde kalp yetmezliği olan hastalarda kesinlikle tuzlu gıda almamalıdırlar.

    Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlardan sadece birer çatal alın. Özellikle karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek gıdalar tüketiyorsanız, gün içerisinde mutlaka sebze ve meyve türü yiyeceklerle, sıvı içecekleri de almaya dikkat edin.

    Bayramın sağlıklı bir şekilde geçebilmesi için beslenmenin yanı sıra egzersize de önem vermek gerekiyor. Daha çok ziyaretlerle geçen bayram günlerinde spora zaman ayırabilmek her zaman çok da mümkün olamayabiliyor. Bu nedenle mümkünse ziyaretlere yürüyerek gidin.