Bayram Yemekleri Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Bayram Yemekleri
    Resimli Bayram Yemekleri Tarifi
    BAyram Yemeklerimiz


    sevdiklerimizle paylaştığımız bayram sofralarının lezzeti hiç bir şeye değişilmez. işte o lezzetli tariflerden bazıları

    Bayram Kavurması


    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 kg kuzu but (orta yağlı)
    100 gr kuyruk yağı
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


    HAZIRLANIŞI


    Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
    Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
     



  2. Cevap: Bayram Yemekleri Tarifleri

    Bayram Yahnisi

    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
    20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
    3 çorba kaşığı margarin
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1 demet dereotu


    HAZIRLANIŞI

    Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.
     



  3. Cevap: Bayram Yemekleri Tarifleri

    Pilavlı Bayram Kavurması


    [​IMG]


    Malzemeler


    1 kg. kuzu kuşbaşı
    4 yemek kaşığı kuyruk yağı
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı kekik
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı

    Kuyruk yağını zardan ufak doğrayıp yıkayın. Tencereye koyup 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Sıvıyağ ve parça etleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Etler suyunu bırakıp çekince kısık ateşte 20 dakika kavurun. Ocağın altını söndürmeden önce kekik, karabiber ve tuz atıp karıştırın. Pilavla birlikte sıcak servis yapın.