Bayram Tatlıları resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 14 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli bayram tatlıları,cevizli ev baklavası
    Şerbetli bayram tatlı tarifleri
    Bayramda hangi tatlılar yapılır
    Tarifler bayram tatlıları

    Selanik Tatlısı

    [​IMG]

    Malzemeler:
    Şerbeti için:
    2 bardak toz şeker
    2 tatlı kaşığı limon suyu
    1,5 bardak su
    Hamuru için:
    7,5 kahve fincanı un
    3,5 kahve fincanı tereyağ
    1 kahve fincanı pudre şekeri
    muhallebisi için:
    3 bardak süt
    1 kahve fincanı nişasta
    4 yumurta
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    Yapılışı :
    Sütü bir tencerede kaynatın. Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin. İyice karışınca tekrar ateşe koyun. Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin. Pudra şekerini de unun üzerine eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın. Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin. Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin. Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin. Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin. Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz.

    cevizli ev baklavası

    [​IMG]

    malzemeler:

    3adet yumurta
    1su bardağı yoğurt
    1su bardağı sıvıyağ
    1 kaç damla limon suyu
    1kabartma tozu
    aldığı kadar un
    1tatlı kaşığı sirke

    1paket nişasta
    1kase ceviz içi

    şelbeti için:
    6 su bardağı şeker
    6su bardağı su
    1kaç damla limon suyu

    yapılışı:

    hamuru için tüm bir kaba yoğurt,sıvıyağı,yumurta ve unu koyuyoruz.unun üzerine kabartma tozunu ekleyip 1kaç damla limon suyu sıkıyoruz.sirkesinie keyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.hamuru biraz beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.tüm bezleri nişastayla açıp 5er 5er üst üste koyup bir yufka haline getiriyoruz.bu şekilde tüm bezeleri açıyouz.yufkaların arasına bol ceviz içi koyup baklvamızı hazırlıyoruz.baklavamızı dilimledikten sonra 1 paket sana tereyağlı margarini eritip sıcak sıcak üzerine döküyoruz ve 150 derecelik fırında kızarana pişiriyoruz.

    şelbetimizide hazırlayıp baklava soğuk şelbet ılıkken döküyoruz.afiyet olsun.



    Gül Tatlısı tarifi

    [​IMG]

    MALZEMELER
    1 paket margarin
    2 kaşık yoğurt
    2 kaşık sıvı yağ
    1 yumurta
    1,5 çay bardağı irmik
    250 gr ceviz
    aldıgı kadar un
    Şerbeti için:
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün. Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin. Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin. Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın.

    Şekerpare

    [​IMG]

    Malzemeler


    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı şeker
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 yumurta
    1 kabartma tozu
    1 vanilya

    Şerbeti için;
    4 su bardağı şeker
    5 su bardağı su
    Yarım limon

    Yapılışı

    Bir kaba sıvı yağı, şekeri, yoğurdu ve yumurtayı koyun iyice karıştırın karıştırdıktan sonra ununu ve kabatma tozu ie vanilyayı ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ister yuvarlak isterseniz uzunlamasına şekiller verin. Ve fırınlayın. Şekerparelerimiz soğuk şerbetinin kaynar olması gerekiyor. Soğuk servis yapınız..