Bayram Semirseği (Sembüsek) Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bayram Semirseği (Sembüsek) Nasıl Yapılır
    Resimli Bayram Semirseği (Sembüsek) Tarifi
    Bayram Semirseği (Sembüsek) Yapılışı
    Bayram Semirseği (Sembüsek) Resimli Tarif
    Mardin Sembüsek Tarifi

    [​IMG]

    Bayram Semirseği (Sembüsek) İçin Kullanılan Malzemeler :

    1 kg baklava yufkası (yoksa evde hazır unla hazırlanabilir)
    600 gr kuşbaşı koyun eti
    4 orta boy soğan
    400gr margarin (Tereyağı)
    tuz
    karabiber


    Bayram Semirseği (Sembüsek) Tarifi :

    Et güzelce yıkanıp 2 kaşık tereyağında bakır veya çelik tencerede yavaş yavaş suyunu çekinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince doğranıp yağda sarartılır. Kavrulan et havanda tel tel oluncaya kadar dövülür. (Aynı işlem et öğütücüsünde yapılabilir.) Ete; soğan karabiber,tuz ilave edilerek karıştırılır. Bir yufka alınarak tezgah üstüne açılır,eritilmiş yağ üç kaşık) üzerinde gezdirilir. Üst ve alt kenarları ortada ağız ağıza gelecek şekilde katlanır. Üst parça ortadan diğerinin üstüne tekrar katlanır. Dört veya beş kareye bölünür. Her karenin ortasına harç konarak üçgen şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilip üstleri yağlanır,orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.