Bayram Makyajı Nasıl Yapılır

'Kişisel Bakım' forumunda EyLüL tarafından 20 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Bayram Makyajı Yapılışı




    Bayram Makyajı Nasıl Yapılmalı

    Sevgili hanımlar Bayramda sıkça ziyaretler yapıp sevdiklerinizle görüşeceksiniz. Çok abartılı olmayan ama güzelliğinizi ortaya çıkaracak sade ama kolay akmayan bir makyaja ihtiyacınız var.

    Cildinize uygun az miktarda nemlendirici sürün.Küçük noktalar halinde sürdüğünüz nemlendiriciyi yüzünüze yedirin.Eğer yüzünüzde kızarıklıklar varsa, ince örtücü ile bunları kapatın.

    Cildinize uygun fondöteni ince bir tabaka halinde sürün.Kağıt mendil ile fazla olan fondöteni alın.Transparan toz pudra ile fondöteni sabitleyinTemiz bir pudra fırçasıyla fazla pudraları alın.Koyu renk pudra ile yüzünüzdeki köşeleri ortaya çıkarın.

    Yüzünüz şekillendiğinde göz makyajına başlayın.Gözaltına toz pudra ile tampon yapın. Bu işlem göz üzerine süreceğiniz farların dökülüp fondöteni kirletmesini önlemek içindir.

    Kemik rengi farı kaş altına yerleştirin.Kaş altı rengini açtıktan sonra hareketli bölgeye bağlanan kısma sıcak bir ton seçip sürün.Hareketli bölgeyi dıştan içe doğru fırça ucu ile sert ama sıcak görünen bir göz farı ile v şeklinde kıvrım yerini doldurun.

    Gözaltındaki pudraları temizleyin.Kirpik dibini eyeliner kalemi ile göz kapağınızı dışa doğru çekerek uygulayın.Kaşınızı kaş fırçası ile tarayın.Kahverengi tonlarda bir allık ile kemikleri belirginleştirin.Dudak kalemi ile dudağınıza en uygun renkte çerçeve yapın.Ruj fırçası ile rujunuzu sürün.

    Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız herşeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamalarını sağlamalısınız.

    Bakımlı olmanın en büyük göstergelerinden biri tırnaklardır. Kimse çatlamış, uçları bozulmuş ojelerle, etleri çıkmış, boyları birbirini tutmayan tırnaklarla dolaşmayı istemez.Kimisi bu işi güzellik salonlarında halletseler de, basit bir tırnak bakımı herkesin yapabileceği bir iştir.

    İşe tırnakları ve etleri yumuşatmak için elleri bir süre ılık, tercihe göre sabunlu yada kremli bir suda bekleterek başlayın.Yumuşayan etler iyi bir makasla kolaylıkla alınabilirler ancak fazla derinden almamaya dikkat edin.

    Bunda pek başarılı olamıyorsanız üzülmeyin yaptıkça el alışkanlığı kazanacaksınız ama yine de istemiyorsanız etleri tırnak diplerine doğru itmekle yetinebilirsiniz.

    [​IMG]