Bayram Kavurması

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Bayram Kavurması

    [​IMG]


    Malzemeler


    1 kg kuzu but (orta yağlı)
    100 gr kuyruk yağı
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


    Yemeğin Tarifi


    Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun.
    İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat
    kendi suyu ile pişirin.

    Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini
    ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave
    ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.

    Afiyet Olsun.
     



  2. forumdasi dolaşırken bi baktım ki kavurma kokusu geliyor oy baboooo öylesine kavurma yapmiş iki tane somun ekmek alim geliyorum he yapmaya calişirim he .eline sağlik :f40: :f118: