Bayram Kavurması Tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 17 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Bayram Kavurması Tarifi,
    Bayram Kavurması nasıl yapılır ?
    Kurban Kavurması


    [​IMG]

    Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan ve bayrama özel pratik et kavurması tarifi;

    Malzemeleri

    1 kilogram dana eti
    100 gram kuyruk yağı
    tuz, kekik

    Yapılışı

    Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın.
    Orta derinlikte tencereye yağı alıp kızdırın.
    Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin.
    Yüksek ateşte etler suyunu bırakana kadar kavurun.
    Ocağın altını kısıp yaklaşık 1 saat arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.
    Etler yumuşayıp suyunu çekince tuz ve kekik ilave edip karıştırın.
    10 dakika sonra ocaktan indirin.
    Pilavla servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun..