Bayram baklavası yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 13 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Bayram baklavası tarifi


    Bayram Baklavası Malzemeleri:

    Hamuru için:

    3 yumurta

    1 çay bardağı zeytinyağı

    1 çay bardağı süt

    1 çay bardağı su

    1 çay bardağı yoğurt

    ½ limonun suyu

    1 fiske üzüm sirkesi

    1 tatlı kaşığı tuz

    Aldığı kadar un

    Nişasta

    Şerbeti İçin:

    2 su bardağı toz şeker

    3 su bardağı su

    İçi ve üzeri için:

    Yarım kg ceviz

    3 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşık margarin

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    Limon
    Bayram Baklavası Yapılışı:

    Hamuru için tüm malzemeler karıştırılır ve aldığı kadar unla yoğrularak kulak memesi kıvamına getirilir. Bezelere ayrılarak, nişastaya bulanır ve 3 saat dinlendirmeye bırakılır.

    Şeker ve su ile şerbeti kaynatılır, yarım limon suyu da eklenerek ocağın altı kapatılır.

    İnceltilen cevizler de tereyağı ile tavada kavrulur.

    Hamur bezeleri un ve nişasta ile incecik açılır.

    Dörde kesilen baklava yufkaları ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekline getirilir.

    Ortasına cevizli tereyağı konularak, iki ucu üst üste gelecek şekilde katlanır, ters olarak fırın tepsisine yerleştirilir.

    Eritilmiş margarin, tereyağı ve sıvıyağ karıştırılarak tatlının üzerine gezdirilir.

    Fırında kızarana kadar pişirildikten sonra ılıyınca üzerine şerbeti dökülür.