Bayram Baklavası Tarifi nefis

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 16 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Baklavanın Hamuru

    4 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    1 paket kabartma tozu
    100g erimiş tereyağı
    1 yumurta

    Baklava İç Malzemesi

    250g dövülmüş ceviz
    ayrıca:
    3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
    150g eritilmiş kızgın tereyağı

    Baklava Şerbeti İçin

    5 su bardağı şeker
    3,5 su bardağı su
    yarım limonun suyu


    Ramazan Baklavasının Tarifi

    Talımıza önce hamurumuzla başlıyoruz Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.

    Daha sonra yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.


    Son aşamaya geldik bayanlar sabredin emin olunki uğraştığınıza deyecek tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.

    [​IMG]

    Afiyet Olsun