Bayram Baklavası Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 6 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu


  1. Bayram Baklavası Yapılışı



    Ramazan ayının çıkmasına sadece ve sadece 2 günümüz kaldı yarın Arefe Allahın izniyle 8 Ağustos Perşembe günü Ramazan bayramı kutlanacak.Bayram olurda baklavasız olurmu sizlere Bayrama özel Baklava nasıl yapılır paylaşmak istiyoruz.Ben kendi yaptığım kolay baklava tarifini paylaşmak istiyorum sizlere umarım beğenirsiniz tadı nefis oluyor emin olabilirsiniz.Hepinize Kolay Gelsin...Önce yaptığım baklavanın bir resmini paylaşım aşağıda tarifini paylaşacağım.

    Sizcede nefis görünmüyormu ne dersiniz ellerime sağlık :f196:

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/baklava-forumdas-23097.jpg]baklava-forumdas-23097[/IMGALT]


    Bayram Baklavası için Gerekli Olan Malzemeler


    2 Adet yumurta
    Bir çay bardağı sıvıyağ
    Bir çay bardağı süt
    Bir tutam tuz
    Bir çay kaşığı Kabartma tozu

    Hazırlanışı


    Hemen baklavamızın yapılışına geçiyoruz Yumurta,süt,sıvıyağ,kabartma tozu ve tuz'u güzelce karıştırın aldığı kadar un ile yumuşak olacka şekilde bir hamur elde edin.Daha sonra hazırladığınız hamuru 15 dakika üzerine bez örterek dinlendirin.Bir Yandan şerbetinizi hazırlayabilirsiniz baklavamızın bunun için gerekeli olan malzemeler şöyle 3.5 su bardağı toz şeker,30 su bardağı su ve bir kaç damla limon suyu.Şeker ile suyu bir süre kaynatın limon suyunu ilave edin bir taşımda bu şekidle kaynatın ve kapatın.

    Evet 15 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamuru alıyoruz 40 eşit parçaya bölüyoruz.10 ar 10 ar tabak büyüklüğünde açıyoruz arasında nişasta ekiyoruz.Bu şekilde hazırladıktan sonra merdane yardımı ile tepsinizin büyüklüğünde açın.Tepsiye yufkayı yaydıktan sonra üzerine ceviz serpin bu şekilde diğer 3 parçayıda hazırlayın.Jurumadan hemen baklava şeklinde yada dilediğiniz şekilde kara de olabilir kesin.Üzerine tereyağ seviyorsanız tereyağ yada ayçiçek yağıda olabilir eritin kızdırın ve baklavanızın üzerine dökün.Ardından ısıttığınız fırına sürün ve kızarana kadar altını üstünü güzelce pişirin.Şerbetini dökün Afiyet olsun işte hepsi bu kadar.