Bayatlamayan Poğaça Tarifi

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Bayatlamayan Poğaça Tarifi

    Evde can sıkıntısından ne yapacağımı şaşırdığım günlerden birinde bayatlamayan ve pratik bir poğaça tarifi denedim baktım sonuç mükemmel oldu sizlerle paylaşmak istedim. Elinizin altında hazır bulunsun her an bir misafir çat kapı gelebilir öyle değil mi?



    Bayatlamayan poğaça için gerekli malzemelerimiz şunlar;

    1 su bardağı süt

    1 su bardağı sıvı yağ

    1 şişe soda

    1 paket yaş maya

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1,5 tatlı kaşığı tuz

    Alabildiği kadar un. Tahmini olarak 5-6 su bardağı yeterli oluyor.

    1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için, beyazını hamurun içine atabilirsiniz)

    Şimdi tarifine geçebiliriz.

    Hamurumuzu malzemeleri teker teker ilave ederek yoğuralım. Mayayı ılık süt ile eritip atarsak daha güzel bir hamur elde ederiz. Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırdıktan sonra yumuşak bir hamur elde edelim ve dinlenmesi için üzerini strech film ile sarın ya da hamur yoğurduğunuz kabın kapağı ile sıkıca kapatın.

    1-1,5 saat kadar dinlendirdiğiniz hamuru gönlünüze göre şekillendirin. İsterseniz arasına peynir koyun isterseniz sade bir şekilde poğaçalar yapın. Ben her telden bir iki tane denedim. Aşağıdaki ilk üç resim görsel olarak şık duruyor o yüzden misafirlerinize bu şekilde ikram edebilirsiniz. Ama içi boş olarak hazırladığınız poğaçaları da ikram ederken minik sandviçler hazırlayarak sunabilirsiniz.

    [​IMG][​IMG][​IMG] [​IMG][​IMG] [​IMG]