Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Eylem tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Eylem

    Eylem Editör Site Yetkilisi


    Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?

    [​IMG]
    Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?

    Hemen hemen hepimizin korkusudur ani bir misafirde çayın yanında ikram edecek bir şeylerin olmaması durumu… Hazırlanan kekler ve börekler bir iki gün sonraya bayatlıyor ve ilk günkü tadını saklayamıyor. Eğer hiç bayatlamayan bir kek tarifi vereceğimizi söylesem ve durdukça tadının güzelleştiğini iddia etsem tavrınız ne olurdu?

    Evet bu konuda oldukça iddialı konuşuyorum bunun sebebi de birazdan vereceğim tarifi denedikten sonra ne kadar haklı olduğumu sizde göreceksiniz.

    Bayatlamayan Mucize Kek Nasıl Yapılır?
    Bayatlamayan kek yapmak için gerekli olan malzemeler…

    8 yumurta

    2 su bardağı şeker

    2,5 su bardağı un

    kabartma tozu

    1 paket kakao

    1 adet oda sıcaklığında erimiş margarin

    ceviz

    Şimdi bu mucize bayatlamayan kekin yapım aşamasına geçelim.

    8 Tane yumurtanın sarısını ve beyazını iki farklı kaba ayıralım

    [​IMG]

    Yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırptıktan sonra içine bir bardak şeker ilave edip tekrar iyice çırpın…

    [​IMG][​IMG]

    Yumurtanın sarısını ayırdığınız kabın içine bir bardak şeker ilave edip çırpın sonrasında içine bir paket margarini ekleyin ve tekrar iyice çırpın.

    [​IMG][​IMG]

    İki farklı kapta ayrı ayrı çırptığımız yumurtanın beyazı ve sarısını şimdi tek kapta birleştirin ve içine 2,5 bardak unu ve kabartma tozunu ekleyin koyu bir kıvama gelene kadar çırpın

    [​IMG][​IMG]

    Kekimiz hazır bundan sonrası damak ve göz zevkimiz için yapılan küçük çabalar. Çırptığınız hamura kakao eklemeden önce yağladığınız kalıbın altına cevizleri yarım yarım dizin ve hamuru üç parçaya ayırarak kalıba dizin

    [​IMG]

    Şimdi bir paket kakaoyu kalan hamura ekleyip çırpın ve karışımı kalıba yine üç parça halinde ilave edin.

    [​IMG] [​IMG]

    Kekimizi fırına artık sürebiliriz. 175 derecede 30-35 dakika pişirin. Bundan sonra keki afiyetle yemek kalıyor. Her geçen gün kek daha da güzellelecek bunu deneyip görebilirsiniz.