Bat Yemeği-Bat Yemeği Nasıl Yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 3 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. bat yemeği mazemeleri,Bat yemeği malzemeleri,bat yemeği nasıl yapılır,resimli bat yemeği,tokat bat yemeği


    BAT YEMEĞİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    2,5 su bardağı yeşil mercimek
    200 gr. asma yaprağı
    1 su bardağı ceviziçi
    2 adet sivri biber
    2 adet domates
    2 yemek kaşığı salça
    1 demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    1 yemek kaşığı reyhan
    1 tatlı kaşığı pul biber

    Yapılışı
    Asma yaprağını haşlayın.
    Mercimeği haşlayın.
    Soğuduktan sonra salça, ince doğranmış yeşil biber,
    küp şeklinde doğranmış domates,
    maydanoz ve reyhanı mercimeğe koyup karıştırın.
    Üstüne ceviz içi serpiştirin.
    Asma yaprağıyla birlikte servis yapın.

    Bu Tokat yöresine ait en önemli yemeklerinden biri olan "cevizli bat" değişik bir içle hazırlanan bir tür yaprak sarmasıdır. En önemli özelliği içinde (istenirse bulgur ve) dövülmüş ceviz içi kullanılmasıdır. Ben bulgur kullanmıyorum. Kullanmak isteyen 1 su bardağı bulguru mercimek piştikten sonra sıcakken ekleyip soğumasını bekleyebilir.