Basalla Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 1 Aralık 2013 tarihinde açılan konu


  1. Basalla Adıyaman yöresine ait bir yemek türüdür.

    Basalla Yapımak İçin Gerekli Olan Malzemeler;

    Bir kg. kuzu kuşbaşı
    -İki su bardağı ince köftelik bulgur
    -Bir su bardağı nohut
    -Bir yemek kaşığı biber salçası
    -Bir adet kuru soğan
    -Bir adet yumurta
    -Üç yemek kaşığı un
    -Üç yemek kaşığı nar ekşisi
    -Bir yemek kaşığı nane
    -Bir tatlı kaşığı pul biber
    -Bir tatlı kaşığı karabiber
    -Bir tatlı kaşığı tuz

    basalla-tarifi-forumdas-.

    Basalla Yemeğinin Yapılışı Şöyledir;

    İlk önce yapılması gereken şey bir bardak suyla bulguru ıslatmak olackatır.Sonrasında bulguru bu şekilde 10 dakika bekletip güzelce yoğurun. Su ile ıslattığımız bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekliyoruz.Ara sıra ellerinizi su ile ıslatarak yumuşak bir şekilde hamur yoğurun.
    Hazırladığımız bu hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin. Bütün bulgurlu hamuru aynı şekilde yapın ve bir kenarda bekletin.

    Daha sonra bir tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun. Etin suyunu bırakıp çekene kadar iyice kavrulması gerekiyor. Ardından nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika bu şekilde pişirmeye bırakın.Son olarak kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık köfteleride atıyoruz.Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapabilirizi.
    Afiyet Olsun