Baş Ağrısı Nasıl Geçer Bitkisel

'Sağlık bilgisi' forumunda Yasemin tarafından 18 Aralık 2013 tarihinde açılan konu


  1. Baş Ağrısı Nasıl Geçer Bitkisel Çözümler


    Sıkça baş ağrısından şikayet ediyorsanız.Çok ciddi olmayan baş ağrılaırnız için evde kendi kendinize uygulayavbileceğiniz bitkisel doğal öneriler hazırladık sizlere.Baş ağrısını giderecek bitkisel formüllerden bazıları sizlerle.Baş ağrısı, her yaşta görülebilen ve bir çok kişinin tecrübe ettiği, çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak ve ya yaşam tarzından kaynaklı ortaya çıkabilen, sık rastlanan bir rahatsızlık türüdür.

    Baş ağrısına iyi gelen bir bitkisel çözüm önerisi biberiyeli bitkisel karışım;

    Biberiye ,Civan Perçemi,Sarı Kantaron ve Okaliptüs

    bas-agrisina-bitkiselöneriler-.

    Biberiye bitkisinin içeriğindeki monoterpenlerve terpenoid oksitler, civan perçemi bitkisinin yeşil kısımları ve çiçek açma devresinde C Vitamini ve karoten, bütün organlarında eterik yağlar. Glikoalkloidlerden ahilin ve ahiletin, okaliptüs bitkisindeki acı madde, rezin ve okaliptol, sarı kantaron bitkisindeki hypericin, flavonoit, biokimyasal maddeleri sayesinde beyin tarafından üretilen asetilkolin adlı bir kimyasalın parçalanmasını önleyen acetyleholinestrase adlı kimyasallar mevcuttur, bunun sonucu olarak da vücudu zinde tutmaya yardımcı olur.
     



  2. Ayrıca baş ağrısına iiy gelen bitkilerden bazıları şöyledir;

    Zencefil: Baş ağrıları için yararlanılabilecek diğer bir bitki çeşidi ise zencefildir. Diğer bitkisel içeriklerden farklı olarak zencefil baş ağrısını geçirmek değil de önlemek amacıyla kullanılabilir.

    Nane: Nane, baş ağrısı için çay şekilnde değil de yağ olarak kullanılmalı, ağrıyan noktalara yüzeysel şekilde, sürülerek uygulanmalıdır.

    Kedi Otu Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi ile bilinen kedi otu, baş ağrısı için de yararlı bir bitkidir.

    Sarı Kantaron: Özellikle doğal anti-depresan olarak bilinen bu bitki türü moral bozukluğu, motivasyon eksikliği, vb. semptomlara karşı etki eden ilaçların içerisinde kullanılmaktadır.