Barbunyalı Tako Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 7 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Barbunyalı Tako Tarifi


    Aslen bir ispanyol yemeği olan takonun bu zamana kadar tadına bakmadıysanız bir de bu tarifi deneyin....


    Barbunyalı Tako Malzemeler:

    [​IMG]

    1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış
    1 bardak doğranmış mantar
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 bardak doğranmış kestane mantarı
    400 gr barbunya
    1/3 bardak pul biber
    6 lavaş ekmeği
    3 bardak doğranmış marul
    1yemek kaşığı zeytinyağı
    1/2 çay kaşığı kimyon
    2 bardak doğranmış brokoli
    1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
    1 bardak dilimlenmiş soğan
    1/2 bardak domates suyu
    1,5 bardak ince doğranmış dolma biberi
    1,5 bardak kaşar, 3/4 bardak salça,6 yemek kaşığı yağsız krema

    Barbunyalı Tako Yapılışı:

    Brokoli, soğan ve dolmalık biberi ekleyip 4 dakika sote edin. Mantarları, kimyonu, pul biberi ve toz biberi ekleyip 2 dakika kavurun. Domates suyunu ilave edin, 2 dakika pişirip ateşten alın. Limon suyu ve maydonozu katıp karıştırın.

    Haşlanmış barbunyaları dürümlere paylaştırın. Üzerlerine yarımşar bardak sebzeli karışımdan, çeyrek bardak da peynirden ekleyin. Dürümleri ikiye katlayıp 190 derce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Marul, salça ve kremayla servis yapın.