Barbunya Tava Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 9 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Barbunya Tava Nasıl yapılır
    resimli Barbunya tava Tarifi
    Barbunya tava resimli Tarif


    [​IMG]

    Barbunya tava Malzemeleri

    1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
    1/2 çay kaşığı tuz
    beyazbiber
    1 su bardağı bira
    3 su bardağı elenmiş un
    1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
    1 limon (süsleme için)
    1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
    5 çorba kaşığı Margarin


    Barbunya tava Tarifi

    Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın.

    Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın.

    Margarini bir tavada eritin. Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.