Barbunya Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 21 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Barbunya nasıl pişirilir
    Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

    Barbunya Tarifi

    Malzemeler

    • 1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
    • 2 domates
    • 1 çarliston biber
    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 1 su bardağı su
    • Yarım limon suyu
    • 4-5 dal maydanoz, tuz


    [​IMG]

    Yemeğin Tarifi
    Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
    Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.