Barbunya Pilaki

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 26 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Barbunya Pilaki

    Malzeme :
    2 su b.barbunya
    2 soğan
    4 diş sarımsak
    2 havuç
    1 patates
    1 çorba k.domates salçası
    sıvıyağ
    tuz
    şeker
    su


    Hazırlanışı
    Barbunyaları bir taşım haşlayıp siyah suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsakları doğrayarak ekleyin. Daha sonra küp doğranmış havuçları ekleyin. Bir iki dakika çevirdikten sonra barbunyaları üzerine alın.

    Tuz ve şekerini ayarlayın. Üzerine az miktarda sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe sıcak su ekleyebilirsizinz. En son küp doğranmış patatesleri de ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağını açmadan birgün dinlendirin.

    Daha sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serperek soğuk ikram edin.


    afiyet olsun
     



  2. Cevap: Barbunya Pilaki

    Barbunya Pilaki

    Malzeme :
    2 su b.barbunya
    2 ""soğan ""
    4 ""diş sarımsak ""
    2 havuç
    1 patates
    1 çorba k.domates salçası
    sıvıyağ
    tuz
    şeker
    su
    olmasa daha iyiydi ama teşekkürler....