Barbunya pilaki tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 21 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli barbunya tarifi
    Barbunya nasıl yapılır tarifi...
    MALZEME:


    1 kg taze barbunya (veya bir gece önceden ıslatılmış
    2 su bardağı kuru barbunya
    2 soğan
    1 küçük havuç
    1 küçük kereviz
    1 su bardağı zeytinyağı
    6 diş sarımsak
    8-1 ü sap maydanoz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz

    barbunya_pilaki
    [​IMG]

    Barbunya Pilaki tarifi


    Taze barbunya fasulyelerinin içini çıkarın. Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın. Ateşten alıp suyunu süzün. (Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün.) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun. Soğanla kerevizi ince ince kıyın. Havucu yarım santim eninde dilimleyin. Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun. Soğan sararana kadar arada bir karıştırarak kavurun. Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun. Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Biraz suluca kalmış olacak. Sıcakken servis kabına boca edin. Üzerine maydanozları doğrayın. Ilık veya. soğuk olarak servis yapın.