Barbunya pilaki nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 14 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi resimli yapılışı


    Malzemeler
    1 kg taze barbunya
    2 orta boy soğan
    2-3 diş sarımsak
    2 orta boy havuç
    1 orta boy patates
    3-4 tane sivribiber
    6 tane orta boy domates
    ½ demet maydanoz
    1 limon
    1 su bardağı zeytinyağı
    4 su bardağı su
    Tuz,Şeker
    Barbunya Pilaki



    Yapılışı

    Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.

    Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.

    Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.