Bandırma nasıl yapılır ..? Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 19 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli bandırma tarifi
    Bandırma nasıl yapılır?..
    MALZEMELER

    1 Adet Tavuk

    4 Adet Yufka

    150 gr Tereyağ

    100 gr Ceviz

    Tuz, karabiber

    Bandırma
    [​IMG]


    Bandırma tarifi

    Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.