Bamya Çorbası (Konya)

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 27 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bamya Çorbası

    [​IMG]


    Malzemeler


    100 gram kuru bamya

    1 çorba kaşığı salça

    1 adet soğan

    100 gram et

    Yarım limon suyu

    Tuz
    Su


    Tarifi

    Tencereye rendelenmiş 1 soğan ve sıvıyağ alınarak soğan kavrulur. Kavrulan soğana 1 çorba kaşığı salça ilave edilir. Biraz daha kavrulduktan sonra 100 gr et de ilave edilerek bir güzel kavrulur.

    Daha sonra önceden haşlanıp suyu süzülmüş bamya ilave edilir. Yeteri kadar su ilave edilerek pişirilir.
     



  2. Cevap: Bamya Çorbası (Konya)

    Yemeğini isterim çorbasıda ne oluyor...İşin suyunu çıkarmayalım lütfen :):):):) Bugün esprim üstümde ...
     



  3. Cevap: Bamya Çorbası (Konya)

    Bilmiyorum Pardus ben de Konya'ya gelince öğrendim bu çorbayı :f196:
    Sadece yemeğini tanırdım bamya kardeşin :)
    Fakat güzel bir çorba :f63:
     



  4. Cevap: Bamya Çorbası (Konya)

    Hayatta bamya yemeyen biri olarak Konya ziyaretim sırasında özenle hazırlanmış (çorbamıydı yemeğimiydi) lezzetinden dolayı şuan hatırlayamayacağım :) ama nefis bir sunumdu ve lezzetliydi.
    Konyalılar yemek işini çok iyi biliyor;)