Ballı Kuru Kayısı

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 4 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Ballı Kuru Kayısı Tarifi

    Malzemeleri

    100 gr kuru kayısı
    300 ml sıcak su
    2 yemek kaşığı bal
    300 gr yoğurt
    2 yumurta beyazı
    kedidili bisküvi, servis için

    Pişirme Süresi: 15 dakika
    4 Kişilik

    Yapılışı

    1 Porsiyon: 135 Kalori.

    Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın. Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın. Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin. Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın. Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blender`da karıştırın. Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurudu katıp karıştırabilirsiniz. Yumurta beyazlarını iyice çırpın. Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın. Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun. Bisküvilerle servis yapın.