Ballı Kestaneli Ekmek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 8 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ballı Kestaneli Ekmek nasıl yapılır
    Resimli Ballı Kestaneli Ekmek Tarifi
    Kestaneli ballı ekmek nasıl yapılır tarifi


    [​IMG]


    Ballı Kestaneli Ekmek İçin Kullanılan Malzemeler

    4 su bardağı un
    2 çorba kaşığı kepekli un
    1 paket yaş maya
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı bal
    2 yumurta
    1 su bardağı kestane
    1 çorba kaşığı tuz
    1 çay bardağı süt
    alabildiği kadar ılık su
    muskat

    Ballı Kestaneli Ekmek Tarifi

    Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Unun üzerine 2 çorba kaşığı kepekli unu ilave edin. Unun ortasına havuz açın ve 1 paket yaş maya ilave edin. Üzerine 1 çay bardağı ılık süt ve 1 çay bardağı ılık su ve 1 çorba kaşığı bal ilave edin.

    İlk önce mayayı eritin. Havuzun içine tereyağı, muskat rendesi ilave edin. Havuzun içine 1 adet yumurta kırın diğer yumurtanın sadece akını ilave edin. Daha sonra sıvıları karıştırın. Daha sonra hamura parçalanmış olan kestaneyi ilave edin.

    Üzerine ılık su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru kulak memesi kıvamında hazırlayın. Hamuru 5 adet bezeye bölün. Her bezeyi yuvarlak olarak hazırlayın. Ekmeklerin üzeri için uzun kısa hamurlar yapın. Yuvarlak hamurların üzerine uzun şeritleri yerleştirin. Ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve bütün kestane batırın.

    Mayalanması için 30 dakika bekletin. Daha önceden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında ekmekleri pişirin.