Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 4 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi
    Ballı Kayısı Köpüğü yapılışı
    Ballı Kayısı Köpüğü nasıl yapılır

    Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:
    •100 gr kuru kayısı
    •300 ml sıcak su
    •2 yemek kaşığı bal
    •300 gr yoğurt
    •2 yumurta beyazı
    •Servis için kedidili bisküvi

    Hazırlanışı
    Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın.

    Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın. Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin. Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın.

    Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blenderda karıştırın. Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurudu katıp karıştırabilirsiniz.

    Yumurta beyazlarını iyice çırpın. Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın.
    Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun. Bisküvilerle servis yapın