Balkabaklı Tart

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu



  1. Malzemeler
    · 1 bardak (150 gr) normal un
    · 1/4 bardak (35 gr) kek un
    · 2 çorba kaşığı mısır nişastası
    · 2 çorba kaşığı pudra şekeri
    · 100 gr tereyağı
    · 2 çorba kaşığı soğuk su

    İç malzeme
    · 2 yumurta
    · 350 gr balkabağı (pişirilip blenderdan geçirilecek)
    · 150 ml süt (veya krema)
    · 1 çay kaşığı tarçın
    · 1/2 çay kaşığı yenibahar
    · 1/2 çay kaşığı zencefil
    · 75 gr kahverengi şeker

    Yapılışı: Un ve şekeri bir kaba alın. Tereyağını içine ovuşturun. Yeterince su ilave edin ve hamuru yoğurun. Hamur yumuşayınca, üzerini kapatıp 1 saat dolapta bekletin.
    Fırını orta derecede yakın. Hamuru açın, ve pay kalıbını yağladıktan sonra, hamuru kalıba yerleştirin.
    Pay hamuruna fasulye veya nohut yerleştirip 10 dakika orta derece fırında pişirin.
    İç malzemeyi hazırlayın. Yumurtaları çırpın, şekeri ve sütü ilave edin, hepsini çırpın. Püre yapılmış balkabağını ve baharatları da ilave edin.
    İç malzemeyi pay hamuruna dökün.Orta derecede 40-50 dakika pişirin.

    [​IMG]