Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği
    Resimli Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği Tarifi
    Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği nasıl yapılır

    [​IMG]
    Balkabaklı Kahvaltı Ekmeğinin Tarifi Resimli yapılışı

    Malzemeler
    2½ bardak beyaz un
    ½ bardak tam buğday unu
    200 gram balkabağı
    1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 bardak su

    Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği


    Ekmeğin Yapılışı
    Kabağı küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın. ½ bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilıyınca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirin. Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve zeytinyağını koyun. Daha sonra kabak püresini ilave edin. Unları bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Tuzu unun üzerine haznenin bir köşesine yerleştirin. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin. Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın. Beyaz ekmek, 500 gram, açık kabuk rengini seçerek makineyi çalıştırın. Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin. 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir. Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.