Balkabaklı Çorba

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Balkabaklı Çorba (Crema di zucca)

    [​IMG]

    Malzemeler
    · 350 gr bal kabağı, temizlenmiş ve küp doğranmış
    · 30 gr soğan, yemeklik doğranmış
    · 30 gr tereyağı
    · 0.4 litre tavuk suyu veya tavuk bulyonu
    · 200 ml krema
    · 2 gr tuz
    · 5 gr şeker

    Yapılışı
    Balkabağını, 1x1 cm. lik küp şeklinde doğrayın. Küçük tencerede 20 gr tereyağını eritin, soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kızartmayın.
    Balkabağını ilave edin. Biraz kuruyuncaya kadar bir dakika kavurup, tavuk suyunu ilave edip, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir süzgeçten veya el blenderıyla püre haline getirin. Malzemenin üzerine, şeker, tuz, kremayı ilave edip bir taşım kaynatın. Kalan tereyağını ilave edip, karıştırdıktan sonra çukur bir tabak veya kaseye servis yapın.