Balkabağı Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 19 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Balkabağı Tatlısı

    [​IMG]

    MALZEMELER

    2 kilo balkabağı
    3 bardak toz şeker
    1 bardak dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi

    HAZIRLANIŞI

    Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.Etrafını ya da üstünü pekmez ile de tadlandırabilirsiniz...

    Not:Kabak tatlısını aynı yöntemle biraz daha fazla pişirip ezerek borcama yerleştirdikten sonra üzerini krem şanti ile de kaplayıp servis yapabilirsiniz.;)