Balkabağı tatlısı nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resımli balkabağı tatlısı yapımı
    balkabağı tatlısı
    BALKABAĞI TATLISI



    Malzemeler:

    2.5 Kilo balkabağı
    3 Su bardağı tozşeker
    1 Su bardağı pekmez
    1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi
    200 gr kaymak
    [​IMG]

    Hazırlanışı: Kabağın çekirdekleri ve liflerini temizlenip, dilimlere ayrılır. Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atılır. Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğranır. Tatlıyı pişireceği tencereye bir kat kabak sıralanıp ve üzerine şeker serpilir. Bir kat daha kabak sıralanıp tekrar şeker serpilir. Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizilir. Kabakları 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletilir. Kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çekilmesi sağlanır, üzerine pekmez gezdirilir. Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirilir. Ateşten alıp, soğutulur, soğuyan kabak servis tabağına alınır, üzerine iri dövülmüş ceviz serpilir ve kaymakla birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.