Balkabagı Pastası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. 1,5 kılo soyulmus dogranmıs balkabağı
    2/3 su bardagı toz şeker
    10 adet karanfıl (piştikten sonra atılması gerekir)
    1 adet 3 kat pastaban
    100 gram pastacı kreması
    125 gram cevız, bunların 10-12 tanesı yarım ceviz olsun süslemesi için
    150 gram krem şantı veya süt kreması

    Balkabagını seker ve karanfıllerle tencereye koyarak pısırın.
    Soguduktan sonra karanfıllerı cıkarın.
    Balkabagını catalla veya el blenderı ıle püre halıne getırın.

    Hazır pastabanın birinci dısketını alın uzerıne krem patısyer sürün. Uzerıne bır mıktar kabak tatlısı koyun ve ufalanmıs cevız serpın.Üzerıne krem santı veya sut kreması surerek ıkıncı dısketı uzerıne kapatın

    Onun üstüne de krem patısyer, kabak puresı, cevız sürün ve üçüncü katı kapatmadan once de krem santı veya sut kreması sürün.

    Üçüncü katın üzerini ve pastanın etrafını kalan kabak püresi ile sıvayın. Pastanın üzerini de önce biraz krem şanti ve yarım cevizlerle süsleyın.
    Afıyet Olsun..

    Bu pasta buz dolabında da 1-2 gün kalabilir.