Balkabağı Marmelatı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 31 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. resimli Balkabağı Marmelatı tarifi
    Balkabağı Marmelatı nasıl yapılır
    Balkabağı reçeli tarifi resimli



    Malzemeler:

    1 kilo balkabağı,

    1,5 kilo toz şeker,

    250 gram sönmemiş kireç,

    2 çorba kaşığı limon suyu,

    su


    [​IMG]


    Yapılışı:

    Kabak yıkandıktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır.

    • 5’er milim kalınlığında olmak üzere istendiği şekilde doğranır.

    • Suya kireç konur. Eritildikten sonra durulması beklenir.

    • Sonra içine kabaklar atılır. 6 saat kadar bekletilir.

    • Kireçli sudan çıkarılan kabaklar, bol suyla 5-6 kere yıkanır.

    • Tencereye şeker konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir.

    • “Şurup” kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra kabaklar ilave edilir.

    • Orta hararetli ateşte “Reçel” kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.

    • Ateşten almadan az önce limon suyu konur.

    • 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.

    • Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur.

    • Kapağı kapatılır, serin bir yerde saklanır.