Balkabağı Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Balkabağı Çorbası


    [​IMG]


    Malzemeler


    1300 gr Balkabağı
    4 Su Bardağı Süt
    1 Su Bardağı Su
    1 Soğan
    4 Yemek Kaşığı Krema
    2-3 Diş Karanfil
    Yarım Demet Dereotu
    Tuz, Karabiber
    Toz Müskat
    Kreton Ekmek (üzerine)


    Yemeğin Tarifi


    Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu
    ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar
    iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

    Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel
    süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.

    Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekler
    ilave edip hemen servis yapın.

    Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme
    süresini kısaltmalısınız.

    Afiyet Olsun.
     



  2. bal gibi çorba vallah ne yalan sölim ilk defa duyuyorum bu bal kabağı çorbasını :f40: :f118: :f73: