Balık yaparken evin kokmaması için ne yapılır

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Demet tarafından 13 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

  1. Demet

    Demet Editör


    Balık etinin özellikle çocuklar için ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Uzmanlar en az haftada bir kez balık yenmesi gerektiğini vurguluyor. Onlar vurguluyor ama evde yapılan balığın kokusunun nasıl yok edileceğininden hiç bahsetmiyorlar.

    Mutfağa sinen balık kokusu en ağır işkence yöntemleriyle aynı benim için :) Bu yüzden çok araştırıp çok deneme yaptım aceba balık yaparken evin kokmaması için ne yapılır diye.

    Balık pişirirken; bir tencereye su koyun... Suyun içine limon suyu yada sirke ilave edin. Hatta evinizin daha güzel kokması için suyun içine defne yaprağı, kabuk tarçın yada kekik atabilirsiniz. Su kaynadıkça evinizde hoş bir aroma koku oluşacaktır. Balık pişerken ki kokuda ortadan kalkacaktır.