Balık Turşusu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 14 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Balık Turşusu Tarifi

    Balık Turşusu Nasıl Yapılır

    Balık Turşusu Malzemeleri:
    1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
    6-7 diş sarmısak
    1-2 diş karanfil
    10-15 adet tane karabiber
    7-8 adet defne ve limon yaprağı
    3 adet sulu limon
    1 çorba kaşığı tuz
    Yeterince su

    [​IMG]

    Balık Turşusunun Hazırlanışı:
    Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir. Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
    Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Birkaç adet tane karabiber serpiştiriniz. 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyunuz. Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritiniz.
    İçine 3 adet limon suyu sıkınız. Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırınız. Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur. Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.

    alıntı