Balık satın alma ve pişirme incelikleri

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. ...:::Balık satın alma ve pişirmenin incelikleri:::...

    [​IMG]

    Solungaçları açık pembeye dönüşmüş, gözleri matlaşmış, bastırdığınızda parmağınızın izi kalan balığı almayın.

    Balığı buzdolabında uzun süre saklamayın.

    Balığı temizlerken, fileto çıkartırken kör bıçak kullanmayın.

    Lipsos, iskorpit, trakonya gibi zehirli dikenleri olan balıkları balıkçınıza temizletin.

    Çirozun kafasını koparıp yıkamadan yemeyin.

    Balığın pullarını bıçağın tersiyle değil, kaşıkla temizleyin, böylece etrafa saçılmaz.

    Balığı eski bez peçete veya kağıt üzerinde temizlerseniz suyu çekilmiş olur.

    Balığı pişirmeden önce bol suyla yıkayıp tuzladıktan sonra 15 dakika kadar kevgirde süzülmeye bırakın.

    Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın.

    Balığı unlayıp tavaya atmadan önce üstüne biraz rakı serpin.

    Balığı pişirirken içine limon ilave etmeyin.

    Balığı çok kızgın yağda kızartın, yağın sıçramaması için tavanın içine birkaç küçük ekmek parçası atın.

    Tava yaparken balıkların birbirine değmemesine özen gösterin.

    Balığı mevsiminde yiyin, gittiğiniz balık lokantasında garsona ''Balıklarınız taze mi?''diye sorup komik olmayın.

    Özellikle dubalara ve demir iskele ayaklarına yapışmış midyeleri koparıp yemeyin ...