Balık pişirmenin incelikleri

'Bunları biliyormusunuz' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu



  1. • Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir
    • Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.
    • Balığın pullarını rahatça ve etrafı kirletmeden temizlemek istiyorsanız balığı bir dakika kaynar suda tutun. Pulların kolayca döküldüğünü göreceksiniz.
    • Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz. Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.
    • Balık kızartırken çıkan kötü kokuyu önlemek için yağa limon suyu sıkın. Böylece aynı yağı başka bir kızartmada da kullanabilirsiniz.
     



  2. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    YAREN super paylasım canım emegıne saglık ben evde balık yapamıyom kızım sevmıyo kokusunu sımdı artık bol bol balık yaparım onerılerıne tsklerr :f40: :f58:
     



  3. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Teşekkürler Yarencim güzel püf noktaları ama ben hiç balık yemem ki???
     




  4. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Balık çok seviyorum evet hamsi biraz kokuyor ama ne yapalım :f196:
     



  5. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    • Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz. Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.

    Oldu Yaren..!:f84: :f84:

    Kahvenin kilosu ne kadar bilmiyonuz herhalde. :( :(
     



  6. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri


    İlahi komşum ne kızıyorsunuz..sizde herkes gibi basın çamaşır suyuna napim;) :
     



  7. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Teşekkürler Yarenim çok işime yarayacak tavsiyeler..

    Bu arada Öznurrrrrrrrrrrrcum ne oldu bizim hamsi tavalar yahu aylar geçti çağırmdın hala unuttum sanma bekliyorum haberin olsun:)
     



  8. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri



    gulcın... :f30: balik yenmezmı canım balik zekayi acar bence haftada 2 kez yenmesi gerekiyo cocukların daha cok yemesi lazimm :f63:
     



  9. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Canım benim ne zaman istersen taze taze yapar ellerimle yediririm ben sana
    sen yeter ki gel İstanbula...
     



  10. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Bizim evde çok balık yenir üfff:f9:
    güzel püf noktaları kahve telvesini ilk defa duyuyorum ama evet bencede çamaşır suyuna basmak daha kolay :f106:
     



  11. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    tarıfın için tsklerrr
     



  12. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Teşekkürler canım bu işime çok yarayacak balığı çok seviyorum ama sonrasındaki o koku insanı mahvediyor :))
     



  13. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Eline sağlık yararlı bir paylaşım.Ama ben pişirmekten anlamam.O yüzden balık yemenin incelikleri lazım galiba :f106: :f106: :f40:
     



  14. Cevap: Balık pişirmenin incelikleri

    Belki pişiremezsiniz ama satın alırsınız değilmi..O yüzden buyrun.. Balık satın alma ve pişirme incelikleri - Forumdas.Net:f196: