Balık Pilakisi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 9 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Balık Pilakisi Resimli Tarifi
    Resimli Balık Pilakisi Tarifi
    Balık Pilakisi nasıl yapılır

    Balık Pilakisi Tarifi Resimli

    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 kg. Lüfer, Palamut, Levrek veya Uskumru Yarım bardak zeytinyağı

    2 orta boy soğan; (halkalara kesilmiş)

    Balık Pilakisi Tarifi Yapılışı Hazırlanması Malzemeleri

    1 büyük kereviz; soyulup, küçük parçalara kesilmiş

    2 patates; soyulup, küçük parçalara kesilmiş

    1 büyük havuç; soyulup, küplere doğranmış 4 diş sarımsak; çubuklara kesilmiş

    2 Kaşık domates salçası; sulandırılmış 1 limon

    Tuz, Biber

    Yarım demet maydanoz

    YAPILIŞI ve HAZIRLANMASI

    1. Balıklar temizlenip yıkanır, yüzgeçleri kesilip, solungaçları çıkartılır.

    2. Balıklar büyükse halkalara kesilir, küçük balıkların filetosu çıkartılır, dilimlere kesilir. (Bu işlemi balıkçılar sizin içi yapabilirler). Yağın yarısıyla soğanlar sote yapılır, bir kenara bırakılır.

    3. Kalan yağda önce havuç (2 dakika) sonra patates (2 dakika) ve en son kereviz olmak üzere sote yapılır. Bunlara sarımsaklar da ilave edilip 2 dakika daha sote yapılır. Sonra soğanları da ilave ederek yarım bardak su katarak sebzeler yumuşayıncaya kadar (30 dakika salça katarak) pişirilir.

    4. Balıklar fırın tepsisine veya ateşe dayanıklı bir kaba dizilir, tuz ve biber serpilir, ince dilimlere kesilmiş limon dizilir, üstüne sebze karışımı dökülür. Kabın üstüne folyo örtülüp 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra iri kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.