Balık Nuget

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu



  1. Balık Nuget

    Malzemeler:
    * 1 marul
    * 1 soğan
    * Karabiber
    * 200 gr kiraz domates
    * Tuz
    * 3-4 çorba kaşığı sirke
    * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    Balık ve Hamur İçin :
    * 400 gr somon balığı
    * 2 dal biberiye
    * 2 yumurta
    * 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    * Tuz
    * Karabiber
    * 100 ml soda
    * Kırmızı toz biber
    * 150 gr un
    * 2 çorba kaşığı limon suyu
    Ayrıca :
    * 300 gr sıvıyağ
    * 4 çorba kaşığı salata sosu

    Hazırlanması:
    * Marulu ayıklayıp yıkayın. Domatesi yıkayıp ikiye bölün.
    * Sos için soğanı soyup küp küp doğrayın. Sirkeyi tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğanı karışıma ekleyin.
    * Filetoları temizleyip 2-4 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin.
    * Biberiyeleri yıkayın, ayıklayıp kıyın.
    * Fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtın.
    * Hamur için yumurtaları, 125 gr un, sıvıyağ, biberiye ve soda ile karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.
    * Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Kalan una bulayın.
    * Yağı tencerede kızdırın. Balık şeritlerini hamura bulayıp orta ateşte porsiyonlar halinde 3-4 dakika pişirin. Soğumamaları için 100 derecede ısıtılmış fırında bekletin.
    * Salatayı tabaklara paylaştırıp hazır salata sosunu ekleyin.
    * Balıkları tabağa ilave edip servis yapın.

    afiyet olsun​