Balık Kroket

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    2 adet patates
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı süt
    2 adet taze soğanın yeşil kısmı
    1 kg haşlanmış kefal
    1 tutam kakule
    1 tutam kişniş
    1 tutam karanfil tozu
    1 tutam kimyon
    1 tutam tarçın
    1 tutam tuz
    2 adet yumurta
    Yarım su bardağı su
    Galeta unu

    Kızartmak için: Sıvı yağ




    Yemeğin Tarifi


    Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını
    soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı
    sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

    Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi,
    kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler
    özleşene dek yoğurun.

    Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın.
    Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak
    servis yapın.

    Afiyet olsun.
     



  2. bu balığıda yarına saklayıp yiyecem bu gün baya yemek yidim baya klo aldım he.:f196:eline sağlık Öylesine:f118::f118: