Balık Köftesi

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]



    Malzemeler


    250 gram beyaz etli balık
    2 dilim ekmek
    1 adet yumurta
    1 adet soğan
    Köfte baharı
    Dilediğiniz miktarda tuz
    1 su bardağı aycicek yağı
    Yarım demet maydanoz
    1 adet yaprakları ayrılmış marul




    Yemeğin Tarifi


    Ön hazırlık olarak, 250 aram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra, ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun.
    Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı Bizim aycicek yağını tavada kızdırın.
    Balık köftelerini yağa atıp masayla çevirerek kızartın. Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın.

    Afiyet olsun.
     



  2. offf karnım acıktı, sahi ben daha yemekde yememiştim:f106:
    teşekkürler tarif'e Öylesinem
     



  3. nefis bu yemekler hele et de olunca sadece ben yiyecem bana ne.:f73::f40: eline sağlık öylesine :f9:
     



  4. :f65: inanmıyorum yaaaa. Balığın herşeyi yapıyorlar. En çokseverek yediğim köfte vardı şimdi köfte yerken de aklıma balık gelecek :(