Balık köftesi

'Damak Keyfi' forumunda alemşah tarafından 3 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. Balık köftesi

    Malzemeler:

    2 iri mezgit veya beyaz etli balık, 100 gr kaşar peynir, 1 dilim bayat ekmek için, 1 soğan, 1 yumurta, 2 diş sarımsak, 6-7 dal maydanoz, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı nane, tuz, karabiber, kızartmak için sıvıyağ

    Hazırlanışı

    Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin. Kaşar peynirini rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Soğanı rendeleyin, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Balık püresine kaşar peyniri, ekmek içi, yumurta, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve naneyi ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dilerseniz soğan dilimleri eşliğinde servis yapın.

    [​IMG]